KESÄSESSIOT <3 (Video)

Kesän ensimmäiset päivät ovat parhaita. Ne vievät minut suoraan muistoihini 2000 -luvun alun Jyväskylästä. Hetkiin kun painettiin matto olalla ja mankka kainalossa kohti Lounaispuiston lavaa. Kesäiset puistotreenit saattoivat hyvänä päivänä kestää jopa tunteja. Eväinä oli tietysti jättimäinen säkki irtokarkkeja ja litranen mansikka Juissi. Vuosien aikana moni asia muuttunut, mutta onneksi tärkeimmät asiat on ja pysyy. Edelleen ykkösenä on Suomen kesä ja puistosessarit hyvän porukan kesken. Kiitos Anniina, Veera, Jenni ja Hugo!

Älä pelkää, kukaan ei ole koskaan täysin valmis!

“Talent is a universal gift, but it takes a lot of courage to use it. Don't be afraid to be the best.” - P. Coelho

2017-04-27 13.18.34.jpg

Tein viime lauantaina paluun kansainvälisille kisalavoille kun Ranskan vanhimmassa kaupungissa, Marseillessa, järjestettiin Battle Europa niminen break-tapahtuma. Tapahtumaan oli kutsuttu kahdeksan kutsuvierasryhmää eri puolelta maailmaa, aina Etelä-Koreasta ja Suomesta lähtien. Oli todellinen kunnia edustaa ryhmääni Flow Mo:ta yhdessä Euroopan kovimmista kisoista. Olemme kiertäneet kansainvälisissä kisoissa jo vuodesta 2002 asti ja tottuneet menestymään. Kuten niin monesti aiemminkin, tälläkin kertaa tavoitteena oli vain ja ainostaan voitto. Kierros kierrokselta raivasimme vastustajat tieltämme. Jyräsimme vahvuuksiimme nojaten ja viikinkityyliin otimme paikkamme finaalissa. Tällä kertaa jouduimme kuitenkin pettymään. Voitto ja palkintorahat karkasivat Etelä-Korean Drifterz jengille ja meille jäi käteen ainoastaan katkeran makuinen kakkossija sekä kovan lattian aiheuttamat ruhjeet ja mustelmat. Tappiolla on toki puolensa. Se syö miestä, kasvattaa nälkää ja pistää harjoittelemaan entistä kovemmin. Tälläkin kertaa palasin Ranskasta kotiin äärimmäisen motivoituneena ja jo paluulennolla listasin asiat, joita minun on kehitettävä seuraavaa skabaa varten.

Voittaminen on pelottavaa. On paljon helpompi tyytyä vain OK suoritukseen ja katsella vierestä kun kaverit laittavat kaiken peliin. Mutta kun seisoo numerolappu rinnassa lähtöviivalla sukset jalassa, tietää että enää ei peräännytä. On vaan tehtävä parhaansa ja luotettava itseensä. Suksien luistosta riippumatta. Yhdessäkään skabassa oloni ei ole ollut täysin optimaalinen. Itseasiassa aina on jotakin “pahasti” pielessä. Tanssilattian materiaali on huono, loukkaantumiset hidastavat menoa, matkaväsymys painaa kropassa ja ennen kaikkea DJ soittaa p*skaa musiikkia. Mikäli kaikki edellä mainitut sattuvat olemaan kunnossa, niin vähintäänkin maha on aina sekaisin ja treenikausi on ollut liian lyhyt. Vieraassa ympäristössä ja jännittävässä tilanteessa mieli on mestari keksimään tekosyitä. Se osaa perustella aukottomasti miksi juuri TÄNÄÄN kannattasi jäädä kotiin. Olenkin oppinut jättämään pään sisäiset valitusvirret omaan arvoonsa ja käyttämään pelkoa moottorina. Se on voimavara jonka avulla pystyn haastamaan itseäni ja nousemaan tilanteen vaatimalle tasolle. 

Mikäli huomaat, että tiukan paikan jäädyt ja mieluummin peräännyt, kuin päätät rohkeasti ottaa härkää sarvista on korkea aika oppia kohtaamaan omia pelkoja. Kaikki meistä pelkäävät ja kukaan ei ole koskaan täysin valmis. Täydellistä hetkeä ei ole olemassakaan. On sinusta kiinni annatko pelkojen kontrolloida elämääsi.

Tässä viisi battle-testattua vinkkiä miten voit helpottaa omien pelkojesi kohtaamista.

  1. TOIMI: Toiminta kasvattaa rohkeutta. Aloita pienistä asioista ja taklaa vähitellen suurempia pelkojasi. Rohkeus ei ole synnynnäistä. Se on voimavara, joka kehittyy samaan tapaan kuin penkkipunnerrus, treenaamalla. Tartu siis tankoon ja toimi!
  2. RENTOUDU: Hengitä tasaisesti pitkiä ja syviä hengenvetoja. Rento ja luonnollinen hengitys rentouttaa nopeasti kehon sekä mielen ja palauttaa toimintakyvyn tiukoissakin paikoissa.
  3. OPETTELE: Uusien asioiden opettelu on aluksi aina hieman jännittävää. Ne kuitenkin kerryttävät kokemuspankkiasi. Pian huomaat, että sinulla on taitoja hallussa aina virkkaamisesta breikkaamiseen ja edes karaokeillat eivät saa punttejasi tutisemaan. Monipuoliset kokemukset rikastuttavat elämääsi ja auttavat sinua suhtautumaan positiivisesti arjen tarjoamiin haasteisiin. 
  4. OLE OMA ITSESI: Viimeinen ja kaikkein tärkein neuvo. Älä turhaan vertaa itseäsi muihin. Oma suoritus ratkaisee. Parhain valttikorttisi on olla oma itsesi ja uskoa omaan visioon sekä kykyihisi. Se on toiminut minulla ja tuhansilla menestyjillä ennen minua. Isoimman arvon tilanteeseen annat olemalla OMA ITSESI!

Tsekkaa Battle Europan finaalibattle tästä:

Rohkeutta ja voimaa viikonloppuun!

-Hatsolo
 

LICENsE TO CHILL - LUPA LEVÄTÄ

Kello soi. Mä en jaksa nousta ja painan torkkua. Vajaa kymmenen minuutin pyörimisen jälkeen kello herättää uudelleen. Silmäluomet eivät tahdo pysyä auki ja pitkä työviikko saa painovoiman tuntumaan lähes kymmenkertaiselta normaaliin verrattuna. Jatkaako unia vai noustako ylös? Hetken tuumailtuani teen rohkean päätöksen. Laitan herätyksen pois päältä ja annan itselleni luvan nukkua niin pitkään kuin unta riittää. 

Self help -oppaita lukiessa syntyy helposti mielikuva siitä, että onnellisuus, hyvinvointi ja tehokkuus ovat saavutettavissa ainoastaan äärimmäisellä treenaamisella ja yliluonnolliselta kuulostavalta oman elämän optimoinnilla. Kaiken pitäisi olla täydellisesti balanssissa ravinnosta, levosta ja treenaamisesta lähtien. Vaikka seisonkin vahvasti puhtaan ruuan, järkevän treenin ja aikaisten aamujen takana haluan muistuttaa, että täydellistä elämäntapaa ei ole olemassakaan. Ei kirjojen sivuilla saati oikeassa elämässä. Voin rehellisesti myöntää, että minäkin dokaan, mokaan, nukun myöhään ja syön pitsaa sekä jäätelöä ajoittain. Se on normaalia ja täysin hyväksyttävää. Heikkouksistani huolimatta pystyn edelleen tekemään työni tasolla josta moni haaveilee. 

Työni on vaihtelevaa ja fyysisesti äärimmäisen rankkaa. Breikkiskaboissa ja puhekeikoilla menee usein myöhään yöhön ja pitkät matkapäivät verottavat energiatasoja entisestään. Minulta odotetaan energiaa ja tyyliini kuuluukin tykittää täysillä, itseäni säästelemättä. Varsinkin breikkiskabojen jälkeen koko kroppani on täynnä mustelmia ja ruhjeita. Ainut keino jaksaa onkin pitää huolta tarvittavasta levosta. Olen kova treenaamaan, mutta ennen kaikkea mestari ottamaan iisisti. 

Minä en häpeile sitä, että muutaman viikon työputken jälkeen saatan viettää pari päivää nukkuen, meditoiden tai ihan vaan Netflixiä katsoen. Se on minun tapani ladata akkuja, nuolla haavojani ja kasata itseni. Suorituskeskeisessä maailmassamme tarpeesta levätä on tullut monien silmissä heikkous. Töiden vaatimukset kasvavat jatkuvasti ja väsymystä piilotellaan häpeän pelossa. Kukaan ei halua saada luuserin leimaa otsaansa. Burnoutin oireita turrutetaan alkoholin ja lääkkeiden avulla. Niiden avulla jaksaa, kunnes ei enää jaksa. 

On inhimillistä olla väsynyt ja väsymykseen kaikkein paras lääke on lepo. Seuraavan kerran kun tunnet itsesi väsyneeksi, anna itsellesi lupa levätä. Olet ansainnut sen. Jos lepääminen tuntuu haastavalta niin tässä muutama vinkki miten päästä alkuun.

  1. Lepää: Nuku, huilaa ja makaa sohvalla. Nauti siitä, että tänään ei tarvitse tehdä mitään ja löhöile hyvällä omalla tunnolla kyllästymiseen asti.
  2. Rentoudu: Antaudu hyvän kirjan vietäväksi, kuuntele musiikkia, varaa aika hierontaan tai meditoi. Opi löytämään itsellesi parhaat keinot rentoutua.
  3. Ulkoile: Lähde kevyelle kävelylle yksin tai ystävän kanssa. Mene luontoon. Mikään ei virkistä kehoa ja mieltä paremmin kuin lenkki kauniissa Suomen luonnossa.

Tehokasta ja levokasta viikkoa!

-Hatsolo

"HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" -kirja kaupoissa. Tilaa omasi osoitteesta http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html

Tsekkaa uusin Vlog tästä soittolistasta: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhgEozf-ZqGIXpSLNG33EOoakfxG5UPCL

 

Toivon sydämestäni, että hyvinvointi olisi muutakin kuin muoti-ilmiö.

Uusia treenivillityksiä ja ruokavalioita on markkinoilla nyt ehkä enemmän kuin koskaan ennen. Hyvinvointi on puhtaasti kaupallista ja kuluttajaa harhautetaan uskomaan, että terveys olisi ostettavissa pillereiden, jauheiden ja supertreenien muodossa. Lukemattomat suuryritykset ovat haistaneet rahan ja ratsastavat nyt tyytyväisenä hyvinvoinninboomin aallolla sekä trendikkäillä erikoisruokavalioilla. Jopa perinteiset maito- ja makkaratehtaat ovat huomanneet kasvaneet markkinat ja lisänneet valikoimiinsa gluteenittomia, maidottomia ja jopa täysin vegaanisia tuotteita. Kilpailu on kovaa ja tuotteiden laatu vaihtelee laidasta laitaan. Jopa ammattilaisena on välillä lähes mahdotonta pyrkiä selvittämään millä firmalla on ns. puhtaat jauhot pussissa. Hyvinvointi ja liikuntapalveluiden tarjoajana olenkin joutunut asettamaan itselleni todella tiukat kriteerit, sille minkä tuotteiden, toimijoiden tai trendien takana seison, saati mitä edes kehtaan tarjota asiakkailleni.

Saan lähes viikottain sämplejä eri toimijoiden tuotteista siinä toivossa, että mainostaisin sekä kirjoittaisin niistä omissa some -kanavissani. Patukat, smoothiet, juomat ja snackit ovat  pakattu äärimmäisen houkutteleviin kääreisiin, joissa oman logon jälkeen isoimmalla ovat kohderyhmästä riippuen tietysti non-GMO, GlutenFree, NoDairy ja Vegan -merkinnät. Tuotteet ovat niin myyviä, että omat hyvinvointilevelit tuntuvat nousevan jo pelkästä tuotteiden hypistelystä. Vasta kun kääntää paketin ympäri ja lukee pienellä präntätyn tuoteselosteen tajuaa, että mikään ei ole todellisuudessa muuttunut. Uudet merkinnät eivät tosiaankaan ole mikään tae tuotteen terveellisyydestä. Suurin osa pakatusta ruuasta on edelleen roskaa, nyt vain värikkäämmin ja trendikkäämmin pakattuna. Onneksi toki hyviäkin tuotteita joukkoon mahtuu, niiden löytämiseen vaaditaan vain salapoliisimaista tarkkuutta ja asiaan perehtymistä.

Samat sävelet pätevät myös treenaamiseen. Blogit ja lehdet ovat täynnä mitä älyttömämpiä treenejä, jotka ovat teknisesti ja fyysisesti niin haastavia, että niiden suorittaminen on käytännössä mahdotonta jopa kaikkein kovimmilta karpaaseilta. Kaikkein paras esimerkki on erään jenkkiläisen suoratoistopalvelun treenit jotka ovat tarkoituksella tehty niin vaativiksi, että niitä ei edes pystyttäisi suorittamaan läpi. Olen lähes 100% varma, että valtaosaa näistä treeneistä ei ole edes testattu ennen niiden julkaisua. Ne on vain lyöty kasaan mielivaltaisesti, koska #BEASTMODE on kova juttu. Sitten sadat, ellei tuhannet harrastajat kokeilevat treenejä ja makaavat session lopussa lattialla omassa hikilammikossaan oksennusta pidättäen. Onnistumiset ja tulokset mitataan sen perusteella kuinka “kuollut” olet harjoituksen jälkeen ja kuinka monta päivää kroppasi on hajalla.

Olen päässyt urani aika valmentamaan useita alansa ehdottomia huippuja aina yritysjohtajista jenkkifutareihin ja uimareihin. Kun edessä on henkilö, jonka vuosi-ansiot ovat miljoonaluokkaa tai joka on juuri voittanut olympialmitalin on täysin selvää, ettei treenien ja ruokavalion suhteen pelleillä mielivaltaisesti jutuilla, jotka ovat trendikkäitä juuri tällä hetkellä. Treeniohjelmat rakennetaan kausiluontoisesti urheilijan tärkeimpien tavoitteiden mukaisesti ja unohtamatta hetkeksikään lausetta “DO NO HARM”. Noudatan samaa periaatetta myös kun rakennamme kuukausittaista Training For Warriors -metodin ohjelmointia. Tällä hetkelllä TFW-metodilla treenaa päivittäin reilu 10 000 ihmistä maailmanlaajuisesti. Sen sijaan, että yrittäisimme keksiä yhä älyttömämpiä treenejä pyrimme yksinkertaistamaan ohjelmointiamme mahdollisimman toimivaksi, turvalliseksi ja tehokkaaksi kokonaisuudeksi. Tästä syystä olemme jättäneet treeneistämme pois monia riskialttiita liikkeitä kuten kippileuat, burbeet ja boksihypyt. Näille liikkeille on toki paikkansa, mutta isossa kuvassa kehitystä saadaan tehokkaasti myös muilla turvallisimmilla harjoitteilla. 

Tarkoitukseni ei ole arvostella yksittäisiä treenimetodeja, tekniikoita tai ruokavalioita vaan enemmänkin peräänkuuluttaa valmentajien, bloggareiden, yrityksien ja brändien vastuuta hyvinvointibisneksessä. En sano että elämän tarvitsee koostua pelkästään viherpirtelöistä, luomumunista ja lähdevedestä mutta mikäli mainostaa omaa juttuaan hyvinvointia edistävänä on perusasioiden oltava kunnossa, niin vegaaneilla, sekasyöjillä, TFW-taistelijoilla, crosfittaajilla kuin zumbaajillakin. Tässä pari kysymystä joiden perusteella teen omat valintani siitä kenen kanssa teen yhteistyötä.

1. Haluatteko oikeasti auttaa ihmisiä voimaan paremmin?
2. Uskotteko rehellisesti, että palvelusi/tuotteesi toimii?
3. Seisotteko palvelusi/tuotteesi takana vielä vuosien päästä uusien trendien valloittaessa maailmaa? 
4. Onko palvelullesi/tuotteellesi tai sen toimivuudelle olemassa minkäänlaista tieteellistä tai järkiperäistä perustetta? 

Muoti-ilmiöissä ja trendeissä ei ole mitään vikaa, päinvastoin. Aloitinhan itsekin tanssiharrastuksen kun Bomfunk MC´s breikkareiden liikkeet syöpyivät verkkokalvoilleni 2000-luvun vaihteessa. Siitä huolimatta en ohjeista asiakkaitani pyörimään päällään, koska se on vahvistanut minun omaa niskaani. Parhaimmillaan hyvinvointitrendit innostavat ihmisiä liikkumaan ja tekemään tietoisia valintoja oman terveytensä edistämiseksi. Siinä vaiheessa astutaan kuitenkin pimeälle puolelle kun innostuspäissään johdetaan ihmisiä harhaan. Olitpa sitten lehden toimittaja, bloggari, valmentaja tai hyvinvointia kauppaavan yrityksen toimitusjohtaja niin pyydän sinua muistamaan, että meillä kaikilla on vastuu. Olen nähnyt liian monen seuraavan sokeasti uusinta trendiä vain haaskatakseen rahansa ja vaarantaen terveytensä. Toivonkin hartaasti, että jatkossa hyvinvointiboomia ei ajateltaisi ainoastaan muoti-ilmiönä tai keinona lisätä yrityksen liikevaihtoa. Yläfemmat kaikille niille toimijoille, jotka ovat mukana oikeista syistä ja joiden rehellinen pyrkimys on tarjota apuaan ja ammattitaitoaan niitä tarvitseville. Teidän ja meidän ansiosta peli on vielä käännettävissä!

Asennetta ja energiaa viikonloppuun!

-Hatsolo

"HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" -kirja kaupoissa. Tilaa omasi osoitteesta http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html

Tsekkaa uusin Vlog tästä soittolistasta: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhgEozf-ZqGIXpSLNG33EOoakfxG5UPCL

Rääkki edessä - Viisi vinkkiä kadonneen treenimotivaation metsästämiseen!

Tuijotan salin liitutaululle rustattua treeniä. Edessä on kunnon rääkki. Päivän kunnosta riippuen noin 25-30 minuuttia täyttä tykitystä alusta loppuun. Yritän tsempata ja motivoida itseäni aloittamaan. Tänään se on vaikeampaa kuin pitkään aikaan. Nyt jos koskaan kaipasin kavereiden tukea. Porukalla olisi helpompi aloittaa ja ottaa homma haltuun. Nyt olen kuitenkin yksin ja aloittaminen on itsestä kiinni. Kukaan ei tule karjumaan korvan vieressä kannustushuutoja. Teen muutaman nopean hypyn ja siirryn tabletille valkkaamaan biisejä. Yritän miettiä mikä biisi sopisi auttamaan minua painamaan läpi tiukan harjoituksen. M.O.P - Ante Up toimii aina! Kerään itseni ja huudan ääneen “Nyt mennään”!

Laitan volat täysille, sekkarin käymään ja pakotan itseni liikkeelle. Alku on kankeaa, pian kroppani rentoutuu ja alkaa toimia. Noin reilun kahdenkymmenen minuutin päästä kaikki on ohi. Istun kyykyssä henkeäni syvään haukkoen. Minun ei ollut pakko treenata tänään, mutta treenasin silti. Nousen ylös hymyillen ja olen helvetin tyytyväinen itseeni. Olen taas yhden treenin vahvempi.

Salille lähteminen tai harjoituksen aloittaminen on usein paljon vaikeampaa kuin itse treenaaminen. Tulokset tehdään kuitenkin pitkäjänteisellä työllä, ei skipatuilla treeneillä. Tässä viisi vinkkiä miten motivoin itseäni niinä päivinä kun treeni-into on totaalisesti kadoksissa

1. FIILIS: Kysy itseltäsi oletko koskaan katunut sitä, että kävit treenaamassa. Mikään ei ole parempaa kuin kova treeni ja sen jälkeinen voittajafiilis.
2. SYYT: Vahvaksi ei tulla kotisohvalla telkkaria tuijottaen. Kysy itseltäsi haluatko todella saavuttaa tavoitteesi. Etsi ennemmin syitä kehittyä kuin tekosyitä skipata treenit!
3. FRENDIT: Iivo Niskanen mainitsi kultahiihtonsa jälkeen suurimmiksi voimavaroikseen yleisön kannustuksen sekä läheisten tuen vaikeina aikoina. Jos maailmanmestari tarvitsee tukea ja kannustusta, tarvitsemme me sitä vielä rutkasti enemmän! Pyri sopimaan yhteisiä treenejä kavereiden kanssa. Kun tiedät, että ystäväsi odottaa sinua salilla, on huomattavasti helpompi pakata kamat reppuun ja ruveta hommiin!
4. MUSIIKKI: Älä aliarvioi musiikin voimaa! Laadi soittolista biiseistä jotka saavat sykkeesi nousemaan. Minulle musiikki on kuin energiaa joka saa sykkeen sekä fiiliksen kohdalleen viikon paskimpanakin päivänä.
5. THE ROCK: Vika vinkki, paras vinkki. Kun mikään muu ei toimi käy tsekkaamassa The Rock:n instagram-feedi @therock. Feedi täynnä motivaatiota, energiaa ja kivenkovaa asennetta

"HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" -kirja kaupoissa. Tilaa omasi osoitteesta http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html

Tsekkaa uusin Vlog tästä soittolistasta: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhgEozf-ZqGIXpSLNG33EOoakfxG5UPCL

Can you FLOAT inside a pitch black tank for 60 minutes? VLOG 006

http://instagram.com/hatsolo
https://www.facebook.com/JohannesHattunen/
http://www.johanneshattunen.com/

Visit Float Kallio: www.floatkallio.com
 
Check out my new book "HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" here: http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html

Watch my vlogs in this playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhgEozf-ZqGIXpSLNG33EOoakfxG5UPCL

♫Music By♫
●DJ Quads - Vacation - https://youtu.be/FwcRk_T5HGQ
●Soundcloud - https://soundcloud.com/aka-dj-quads
●Instagram - https://www.instagram.com/djquads/
●Twitter - https://twitter.com/DjQuads
●YouTube - https://www.youtube.com/user/QuadsAKA

Contact and business enquiries johannes@johanneshattunen.com

Dear Rival - Pahin vastus löytyy oman pääsi sisältä!

Liityin ensimmäistä kertaa kuntosalin jäseneksi ostaessani kortin Albertinkadulla sijaitsevan Fitness24Seven -ketjun salille vuonna 2010. Hintaa kortilla oli ruhtinaalliset 10e/kk, joten rahaa jäi myös palkkarin ja muiden lisäravinteiden ostoon. Töölön Kisahalliin verrattuna välineet olivat uusia ja peilejä oli joka puolella. En ollut tottunut pumppaamaan rautaa peilien edessä, joten kehitin nopeasti oman tyylini treenata uudessa ympäristössä. Siirryin mielessäni breikkibattleeen ja piirsin eteeni lavan, yleisön, tuomarit sekä tuuttasin kuulokkeista suosikki dj:ni mixtapeja. Kävely levytangolle suorittamaan maastavetoa aloitti battlen ja sarjan päättyessä ensimmäinen roundi oli ohi. Sarjojen välissä olin hiljaa ja seisoin paikoillani. Tuijottaen vain itseäni peilistä ilmekään värähtämättä. Jatkoin treenaamista samalla kaavalla, kunnes jokainen sarja oli tehty loppuun asti.
 
Kuukausien aikana sarjapainot kasvoivat ja kroppaani ilmestyi uusia lihaksia. Ryhtini parani ja katseessani oli aistittavissa tietynlaista kovuutta. Asennetta, jonka saavuttaa nostamalla raskaita asioita ja tekemällä parhaansa. Uusi peilikuvani ei enää vastannutkaan vanhoja olettamuksia itsestäni. En ollut enää sama ihminen kuin ennen vaan peilistä vastaan tuijotti kerta kerralta vahvempi ja itsevarmempi kaveri. Olin muuttunut ja vanhaan ei ollut paluuta. Satojen Albertinkadun kellarisalissa vietettyjen tuntien aikana oivalsin, että pahin vastukseni ei löydykään peilistä vaan oman pääni sisältä!

Minulle treenaaminen tarkoittaa itsensä voittamista ja positiivisen minäkuvan rakentamista. Hyvässä kunnossa voi paremmin ja on sitä kautta vahvempi myös henkisesti. On uskomattoman voimauttavaa huomata pystyvänsä asioihin, jotka vielä hetki sitten olivat lähes utopistisia. Lisääntyneet voimat auttavat heittämään vanhat ennakkoluulot itsestä roskikseen. Itsensä voittaminen saattaa kuitenkin olla mutkikasta, sillä oma mieli on äärettömän ovela kaveri. Se on mestari keksimään tekosyitä sekä arvostelemaan negatiiviseen sävyyn. Vain mielen hallinnalla on sinun on mahdollista voittaa itsesi. Tässä muutama vinkki miten voit valjastaa mielen käyttöösi.

1. Vertailu vanhaan minään.
-  Listaa ylös viisi asiaa joissa olet kehittynyt viimeisen kuuden kuukauden aikana. Ole ylpeä itsestäsi ja siitä mitä olet saavuttanut. Yllätyksesi saatat huomata olevasi täysin eri ihminen kuin ennen. Älä anna mielesi huiputtaa sinua tai siirtää huomiota liiaksi negatiivisen puolelle.

2. Omien heikkouksien kehittäminen.
- Listaa ylös viisi asiaa joissa haluaisit kehittyä. Asioiden pitää olla oikeasti sinulle tärkeitä. Muokkaa tavoitteistasi selkeitä ja yksinkertaisia. 

3. Omien vahvuuksien arvostaminen.
Vapaata brassailua ilman filttereitä tai turhaa kainostelua. Listaa ylös viisi asiaa, missä todella loistat! Joskus saa sanoa ääneen "Mä oon hyvä"!

Muista, että kaikki epäilevät ja arvostelevat itseään. Siinä ei ole mitään poikkeuksellista tai hävettävää. Sinulla on kuitenkin mahdollisuus valita kuinka paljon kuuntelet oman mielesi epäilyksiä. Epäilijöitä tässä maailmassa riittää ilman sinuakin joten jatkuvan piiskaamisen sijaan kokeile kerrankin kannustaa itseäsi!

#DearRival #BjörnBorg

-Hatsolo 

"HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" -kirja kaupoissa. Tilaa omasi osoitteesta http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html

Dear Rival <3

We weren't always good friends. Actually we rarely spoke to each other. We both represented our original crews and basically we were rivals. Back in the day, when Jussi "Focus" Sirviö sometimes happened to ask if he could join our practice sessions I used to lie that there was no practice that day. Of course I went anyway, but I didn't need the biggest competition there. Time passed and the old rivalry turned into friendship. I still remember the day when we shook hands and decided to work together. That moment magically changed everything and only few years later we took over the world with breaking. Rivals may come and go but true friends stay forever. Thank you for still dancing on my side brother!

Best,

Hatsolo

 

 

Haaveilusta tekojen maailmaan - Viisi vinkkiä hyvinvointisi kehittämiseen taloudellisellla ja kestävällä tavalla.

Hyvinvointia myydään mediassa pillereiden, treeniohjelmien, ihmediettien ja lisäravinteiden voimin. Tehokkaan markkinoinnin ansiosta syntyy helposti harhakuva siitä, että timmi kroppa ja parempi jaksaminen arjessa olisi ostettavissa. Vaikka trendikkäiden reseptien selailu, uusien treenikamojen shoppaaminen ja kortin ostaminen kylän kuumimmalle salille laihduttaakin lompakkoa niin hyvinvointia tuhlatut eurot eivät vielä takaa. Tuloksia ei osteta luottokorttia vinguttamalla vaan ne lunastetaan tekemällä pieniä omaa hyvinvointiasi tukevia tekoja päivittäin. Niin kauan kun lautaselta ei löydy parsakaalia ja salikortti pysyy visusti piilossa lompakon syövereissä on turha haaveilla tuloksista. Hyvinvointi kuuluu kaikille ja on jokaisen saavutettavissa.

Tässä viisi vinkkiä miten voit siirtyä haaveilusta tekojen maailmaan ja keskittyä oman hyvinvoinnin kehittämiseen taloudellisella ja kestävällä tavalla.

1.Laske itsellesi harjoittelubudjetti. 
- Taloudellisesta tilanteesta stressaaminen ei auta ketään voimaan paremmin. Laske realistinen arvio siitä, kuinka paljon sinulla on varaa sijoittaa hyvinvointisi edistämiseen kuukausitasolla. Ulkona liikkuminen on ilmaista, netti on tulvillaan maksuttomia kotitreenejä ja halvimmat salikortit ovat 10€/kk. Älä anna rahan olla tekosyy liikkumiselle, vaan ota itseäsi niskasta kiinni ja ala hommiin.


2. Etsi harjoittelumuoto, joka tukee tavoitteitasi.
-  Harjoittelun pitää tukea tavoitteitasi, jotta se olisi mielekästä. Mikäli haluat kiinteämmän kropan tai lisää lihasmassaa, älä turhaan kuluta lenkkareiden pohjia juoksumatolla. Markkinat ovat tulvillaan erilaisia ohjelmia erilaisiin tarkoituksiin. Tee taustatyötä, lue arvosteluita ja kokeile rohkeasti sinulle uudempiakin treenimuotoja.  

3. Etsi sali hyvien kulkuyhteyksien päässä.
- Vanha sanonta kuuluu tuloksista 80% saavutetaan sillä, että saavut paikalle”. Usein kaikkein vaikein rasti onkin juuri itsensä raahaaminen salille. Tee treenaamisesta helppoa ja etsi itsellesi sali, joka on hyvien kulkuyhteyksien päässä kotiisi nähden. 


4. Rakenna ruokavaliosi niin, että pystyt oikeasti noudattamaan sitä.
- LihaTON, rasvaTON, viljaTON, sokeriTON ja maidoTON. Lista on lopuTON! Ehdottomuus ruokavalion suhteen on hankalaa. Sen sijaan, että poistaisit ehdottomasti kaiken “epäterveellisen” kokeile lisätä lautasellesi tunnetusti hyviä juttuja. Lounaalla täytä lautasesi ensin salaattibuffan puolella ja siirry vasta sen jälkeen pääruuan puolelle.

5. Tee kirjallinen sopimus itsesi kanssa.
- Kirjoita paperille syyt miksi haluat pitää kiinni terveellisistä elämäntavoista. Haluatko olla kunnossa itsesi takia vai siksi, että pystyisit pitämään huolta läheisistäsi. Jokaisella meillä on syy, joka pitää meidät ruodussa. Nyt on sinun aika etsiä omasi.
 

HATSOLO | THERE IS NO SUBSTITUTE FOR HARD WORK | VLOG 005

HATSOLO | THERE IS NO SUBSTITUTE FOR HARD WORK | VLOG 005

http://instagram.com/hatsolo
https://www.facebook.com/JohannesHattunen/
http://www.johanneshattunen.com/
 
Check out my new book "HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" here: http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html

Watch my vlogs in this playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhgEozf-ZqGIXpSLNG33EOoakfxG5UPCL

♫Music By♫
●DJ Quads - I Make Everything
●DJ Quads - Living in stereo
●Soundcloud - https://soundcloud.com/aka-dj-quads
●Instagram - https://www.instagram.com/djquads/
●Twitter - https://twitter.com/DjQuads
●YouTube - https://www.youtube.com/user/QuadsAKA

And Bboy Wicket: https://bboywicketbeats.com/

Contact and business enquiries johannes@johanneshattunen.com

HATSOLO | SAMALLA VIIVALLA

Breikkiringeissä tai treeneissä salilla titteleillä, työpaikalla tai yhteiskunnallisella asemalla ei ole mitään väliä. Jokainen meistä on ringin reunalla yhtä arvokkaassa asemassa.

http://instagram.com/hatsolo
https://www.facebook.com/JohannesHattunen/

 "HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" -kirja kaupoissa. Tilaa omasi osoitteesta http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html

Tsekkaa myös Vlogini tästä soittolistasta: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhgEozf-ZqGIXpSLNG33EOoakfxG5UPCL

HATSOLO | WELCOME TO MY WORLD | VLOG 004

HATSOLO | WELCOME TO MY WORLD | VLOG 004

http://instagram.com/hatsolo
https://www.facebook.com/JohannesHattunen/
http://www.johanneshattunen.com/
 
Check out my new book "HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" here: http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html

Watch my vlogs in this playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhgEozf-ZqGIXpSLNG33EOoakfxG5UPCL

♫Music By♫
●DJ Quads - Legend - https://youtu.be/fUzpg0mFMxc
●DJ Quads - Hello - https://youtu.be/l38PA5VHtZk
●Soundcloud - https://soundcloud.com/aka-dj-quads
●Instagram - https://www.instagram.com/djquads/
●Twitter - https://twitter.com/DjQuads
●YouTube - https://www.youtube.com/user/QuadsAKA

Contact and business enquiries johannes@johanneshattunen.com

"Mun ei täydy vaan mä saan!"

Tämä kuva on otettu viime perjantaina noin 15.50. Naamani on punainen ja naarmuilla, kroppani on väsynyt ja paitani on hiestä läpimärkä. En ole krapulassa tai syönyt huonosti. Sen sijaan olen treenannut. Takana on pitkä viikko. Neljä fysiikkaharjoitusta ja viisi breikkisessiota. Yhteensä yhdeksän tiukkaa treeniä viiteen päivään. Väsymyksestä huolimatta mieleni on virkeä ja keskittynyt, sillä minulla on tavoite, joka antaa suuntaviivat tuleville kuukausille. 

Olen päättänyt tehdä paluun kilpailuihin tänä vuonna. Korkeimmalla tasolla ei ole varaa pelleillä ja valmistautuminen on hoidettava huippu-urheilijan tavoin.  Olen sitoutunut kovaan treenaamiseen ja sen elämäntyylin asettamiin vaatimuksiin. Minulla on ammattivalmentajan laatima treeniohjelma, tarkennettu ruokavalio ja maailmanluokan treenikaverit. Resurssit ovat siis kunnossa. Sitoutuminen ja keskittyminen yhteen tavoitteeseen, tekee treenaamisesta helppoa. Ei helppoa fyysisesti tai henkisesti, mutta helppoa siksi, koska valinta treenaamisesta on tehty jo ennalta. Ei ole tarvetta vitkastella ja kuluttaa aikaa pohdintaan salille lähtemisestä. Jahkailu ei tuo tulosta. On vain vedettävä treenikamat niskaan vaikka ei huvittaisi. Ja aina ei huvita, ei edes minua!

Minä olen vapaasti valinnut elämäntyylini ja kaikesta huolimatta treeneissä on lähes poikkeuksetta hauskaa. Ei ehkä aina itse harjoituksen aikana, mutta satavarmasti sen jälkeen. Mikään ei voita sitä fiilistä kun on tehnyt parhaansa ja antanut kaikkensa tavoitellakseen unelmaansa. Onnistuneet treenit auttavat minua tavoittelemaan menestystä myös muilla elämän osa-alueillla. En todellakaan halua nollata hyvän treenin vaikutuksia roskaruualla tai dokaamalla. Säännöllinen treenirytmi takaa myös sen, että uni tulee kyselemättä. Kuluneella viikolla olen nukahtanut poikkeuksetta viimeistään kymmeneltä. Leffan katsomisesta on turha edes haaveilla. 

Kurinalainen ja säännöllinen elämä on yksinkertaista eikä vaadi taikuutta. Se vaatii vain tavoitteen joka saa sinut nousemaan ylös sängystä - satoi tai paistoi!

- Hatsolo

Esikoiskirjani "Hatsolo - Elämä breikkarin silmin" on nyt ilmestynyt. Lue lisää tai osta omasi osoitteessa: http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html

HATSOLO | PROFEETAT AT EMMA GAALA | VLOG 003

HATSOLO | PROFEETAT AT EMMA GAALA | VLOG 003 

http://instagram.com/hatsolo
https://www.facebook.com/JohannesHattunen/
http://www.johanneshattunen.com/
 
Check out my new book "HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" here: http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html

Listen to Profeetat at Spotify: https://open.spotify.com/artist/5LqDX9Ip9ScCnen8Zbg5c7

Watch my vlogs in this playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhgEozf-ZqGIXpSLNG33EOoakfxG5UPCL

Music and beats: https://bboywicketbeats.com/

Thank you Elastinen, Cheek, Lotta Luolamo, Venla Vuorio, Saki-One and Carla Ahonius!

Ystävälle.

Katson horisonttiin. Minulle riittää tieto siitä, että olet olemassa. Lähellä tai satojen ja tuhansien kilometrien päässä, nyt tai vuosien päästä. Etäisyydellä saati ajalla ei ole väliä. Kun vietämme aikaa yhdessä, tuntuu se luonnolliselta ja aidolta. Yhteiset hetkemme saavat voimansa ilosta, välittämisestä ja rakkaudesta.  

Ystävyytemme ei ole vaihtokauppa. Se vain on. Se lähtee itsestä. Sinusta ja minusta, meistä molemmista. Halusta päästää toinen ihmisen tarpeeksi lähelle. Iholle, ja jopa pintaa syvemmälle. Syvälle sieluun asti. Ystävyys vaatii rohkeutta, mutta se on elämän arvokkaimpien asioiden hinta.  Parasta päivää sinulle ystäväni, nähdään taas!

-Hatsolo

Esikoiskirjani "Hatsolo - Elämä breikkarin silmin" on nyt ilmestynyt. Lue lisää tai osta omasi osoitteessa: http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html

THE WORLD NEEDS MORE DANCING | VLOG 002

ONE FOR THE ROAD with HATSOLO VLOG
THE WORLD NEEDS MORE DANCING | VLOG 001

http://instagram.com/hatsolo
https://www.facebook.com/JohannesHattunen/
 
Check out my new book "HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" here: http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html

Visit Hotel F6: www.hotelf6.fi
Cocktails at Bar Runar: https://runar.fi/
Raw cakes at Pauligin Kulma: https://www.paulig.fi/kulma
and http://www.purehero.fi/

Watch my vlogs in this playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhgEozf-ZqGIXpSLNG33EOoakfxG5UPCL

Music and beats: https://bboywicketbeats.com/

Contact and Business enquiries: johannes@johanneshattunen.com

Palaute Äidiltä <3

Kirjoitusprosessin aikana en paljastanut äidilleni juuri mitään tulevan teoksen sisällöstä. En siksi ettenkö olisi halunnut, vaan siksi, että en antaisi yhteisten keskustelujemme muuttaa fiilistä ja tunnetta niistä asioista mitä äitini on tehnyt vuokseni vuosien varrella. Ehkäpä siksi juuri jännitin juuri hänen kommenttejaan kaikista eniten. Nyt voin viimeinkin huokaista helpotuksesta. Tässä äitini arvostelu esikoiskirjastani.

 

Poikani Johannes Hatsolo Hattunen suunnitteli kirjan kirjoittamista, mikä oli minusta aivan huikea suunnitelma. Tiesin, että hänellä on paljon jaettavaa. Breikkarin taistelu ei ole ollut helppo. Taistella tilanteesta toiseen, kansallisella ja kansainvälisellä kentällä. Omaa luovuutta on käytetty paljon hyvien treenipaikkojen luomisessa. Ilman työtä ja sattumalta ei menestys synny.

Johannes on aina ollut ainutlaatuinen lapsi, oman tien kulkija. Hän ei ole liittynyt massaan missään vaiheessa. Hänen omia ajatuksia ohjasi ”taipumus” toimia oikein. Hän on ollut poikkeuksellinen lapsi, jolle koskaan ei tarvinnut sanoa ”ei”. Se tulee esille hän kirjassaan uskona mahdollisuuksiin ja ihmisyyteen. Ei sulkee pois mahdollisuuden, jota ilman ei voi mennä eteenpäin.

Aloin lukemaan kirjaa pelonsekaisin tuntein. Tiesin sen olevan hyvin henkilökohtainen. Olin aiemmin törmännyt asioihin breikissä, harjulla mäenlaskussa, lumilautailussa. Vaikka arkuus ja pelkokin tulee kirjassa esille, sanoisin, että kaikissa tilanteissa ei ole pelottanut. Tunnistan Johanneksen tuntemuksia itsessäni, omissa sukulaisissani. Miten monta sukupolvea karjalaisen evakon täytyy hakea itseään ja paikkaansa.

Kirja oli ihana kertaus äidille, jolle lapset ovat olleet aina ykkösasia. Se on kertomus siitä, miten voi luoda mahdollisuuksia lapsen, nuoren jopa aikuisen tiellä. Kirja herkisti monessa kohtaa, toi lukuisia ihania muistoja kirjan tarinoiden ympäriltä, niihin liittyen. Haluan kannustaa kaikkia vanhempia tukemaan lasten unelmia. Pohtimaan mikä on tärkeintä, onko minnekään kiire? Johannes on ehtinyt kokeilla monia harrastuksia. Viimein löytyi se oma, elämää isompi breikki. Hän kokeili useita lajeja, jääkiekkoa, pesäpalloa ym. Jokainen näistä harrastuksista vei häntä lähemmäs sitä omaa. Jos ei kokeile, ei voi tietää. 

Kirja nosti tunteita, mitä äitinä olisin voinut tehdä toisin, miksi en ymmärtänyt, mitä tein väärin? Olisinko omilla valinnoilla voinut antaa enemmän tukea ja saada valoa ja iloa enemmän nuoren kasvuun. Omat valintani, toivat myös Johannekselle aivan uudenlaisia mahdollisuuksia.

Ei kannata miettiä mitä olisin tehnyt toisin, vaan toimia paremmin tulevaisuudessa. Pyritään yhdessä hyvään itsessämme ja toisten tukena heidän omalla tiellään. Johanneksen sanoma on ILO (Innostu, Luo ja Onnistu). Olen niin ylpeä pojastani!

KIITOS ÄITI!

-Hatsolo

Esikoiskirjani "Hatsolo - Elämä breikkarin silmin" on nyt ilmestynyt. Lue lisää tai osta omasi osoitteessa: http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin-ilmestyy-tammikuussa-2017.html

 

HATSOLO | BANANA EGGS AND PUBLISHING MY FIRST BOOK | VLOG 001

http://instagram.com/hatsolo
https://www.facebook.com/JohannesHattunen/
 
Check out my new book "HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" here: http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html

Avoidbadlife t-shirt: https://www.goodlifecoffee.com/

Watch my vlogs in this playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhgEozf-ZqGIXpSLNG33EOoakfxG5UPCL

Music and beats: https://bboywicketbeats.com/

Contact and Business enquiries: johannes@johanneshattunen.com

- Hatsolo

Lauran arvostelu HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARI SILMIN -kirjasta!


Johannes Hatsolo Hattunen avaa kirjassaan uskomattoman avoimella tavalla elämäänsä. Kaikki (itseni mukaan lukien), jotka ovat tutustuneet häneen viimeisen kahden vuoden aikana tuntevat hänet miehenä, jolla on rautainen itseluottamus, pettämätön pokka ja harvinainen karisma, mutta kirja valaisee, että hän ei syntynyt sellaiseksi.

Kirja on kasvutarina siitä miten ujosta pikkupojasta kasvoi rohkea mies ja henkinen voittaja. Breikkauksen kuvaukset ovat maallikolle mielenkiintoisia, mutta mielestäni kirjan parasta antia on henkisen kasvun oivallukset. Hatsolon suurin legacy piilee positiivisuuden voiman ymmärtämisessä. Kirjassa hän kuvaa sitä miten sen voi ankaralla harjoittelulla ottaa käyttöönsä. Hänen analogiansa joka päivästä breikki battlenä on osuva - jokainen päivä on otettava haltuun yksi kerrallaan. Toinen Hatsolon megaoivallus on ILO = innostu, luo, onnistu, jota voi soveltaa lähes mihin vaan.

Sanoisin tämän kirjan perusteella, että maapallo on saanut uuden henkisen valmentajan, joka tulee muuttamaan tuhansien elämää. Joka tapauksessa maailma tarvitsee lisää #omanelämänmaailmamestareita eli Hatsolon kaltaisia arjen supersankareita, joille itsensä voittaminen on ilo ja maailman parantaminen ILOA levittämällä elämäntehtävä.

Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille,

Laura

 

Esikoiskirjani "Hatsolo - Elämä breikkarin silmin" on nyt ilmestynyt. Lue lisää tai osta omasi osoitteessa: http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin-ilmestyy-tammikuussa-2017.html