FREEZE NIAGARAN PUTOUKSILLA.

Katson haltioissani ohitseni myrskyäviä vesimassoja ja vaikutun niiden korvia huumaavasta pauhusta. Paikan massiivisuus saa minut tuntemaan oloni todella pieneksi. Niagaran putouksien läpi virtaa 2,8 miljoonaa litraa vettä sekunnissa. Sen kyllä huomaa, sillä muovisesta ponchosta huolimatta putouksen reunalla kastuu läpimäräksi sekunneissa. Saan idean tehdä yhden käden breikkifreezeni mahdollisimman lähellä putouksia. Olosuhteet ovat äärimmäiset. Tuulee, myrskyää ja lattia on kuin luistinrata. Kerään rohkeutta ja rupean hommiin. ONE AND DONE! Temppu onnistuu ensi yrittämällä ja ymmärrän heti hetken merkityksen. Niagaran putouksilla breikkaaminen kuvastaa hyvin elämäni jokaista päivää. Taistelua myrskyn keskellä, omia ja muiden ennakkoluuloja sekä pelkoja vastaan. Poistun leveästi hymyillen sisätilohin kuivattelemaan tiedostaen että tälläkään kertaa en antanut myrskyn estää minua elämästä elämääni!

The Devil whispers to the Warrior "You are not strong enough to withstand the storm"

And the Warrior whispers back "I am the STORM!"

-Hatsolo

NEW YORKIN PARHAAT PALAT!

2017-07-17 09.43.06-2.jpg

Olen ollut vasta kaksi päivää Suomessa, mutta silti minulla on jo ikävä takaisin New Yorkiin.  Post New York bluesia helpottaakseni päätin kirjoittaa teille vinkit maailman parhaimman kaupungin valloittamiseen.

1. ENNEN AAMUPALAA: Aloita päivä varhain ja hyökkää ulos jo viiden - kuuden aikaan aamulla. Harvat asiat ovat yhtä rentouttavia ja inspiroivia kuin ottaa haltuun tyhjät Manhattanin kadut. Laita korvanappeihin soimaan Bobby Womack - Across 110th Street ja näe miten kaupunki herää pikkuhiljaa eloon. 

2. AAMUPALA: New Yorkissa on satoja timanttisia aamupalamestoja. Useat löytää vain tallustelemalla ympäriinsä ja pitämällä . Tässä kuitenkin kaksi vinkkiä helpottamaan valintaasi. 

DUDLEY´s, Lower Eastside 85 ORCHARD ST NEW YORK

Dudley´s on aussihenkinen ravintola Broomen ja Orchadin kulmassa joka tarjoaa aamupalaa läpi päivän. Viihtyisässä ravintolassa saat päiväsi käyntiin runsaiden avokadoleipien, burgereiden, kahvin tai vaikkapa cocktailien voimalla. Tsekkaa Dudley´s myös instasssa.

JUNIOR´s, 386 Flatbush Avenue Ext

Jäätävän isoja annoksia, pannareita, pekonia, munakkaita, burgereita ja juustokakkuja. Jos et pelkää gluteiinia, sokeria tai rasvaa ja kaipaat perinteistä jenkkiaamupalamättöä, ota suunnakksi Flatbush Avenuen ja DeKalb:n risteyksessä oleva Junior´s. Jo 50-luvulta toiminnassa oleva diner on paikallisten suosima ja tyydyttää varmasti isommankin nälän. Erikoisuutena "the World's Most Fabulous Cheesecake". Päivän energiat tankattuasi on hyvä siirtyä Brooklynin Fulton malille shoppailemaan. Ulkoilmaostarilta löydät useimmat samat kaupat kuin Manhattanilta, mutta hinnat ovat huomattavasti alhaisemmat. Fultonilta saat lisäksi klassiset hip hop henkiset nimisormukset, customoidut kultaketjut tai vaikkapa grilzzit. 

3. ILLALLINEN

SIGGY´s, 292 Elizabeth Street

Rento illallisravintola joka menu on koostettu luomutuotteista ja lähiruuasta. Siggy´s on ehdoton suosikkini New Yorkissa. Olitpa ruokavalioltasi vegaaninen, GF, maidoton tai kaikkiruokainen niin löydät listalta varmasti omat suosikkisi. Jos et usko sanaani suosittelen kokeilemaan itse. Siggy´s ei ota pöytävarauksia, joten valmistaudu kikkailemaan tai vaikkapa breikkailemaan ovella hetki ennen sisäänpääsyä.

WO HOP, 17 Mott Street

WO HOP on klassinen amerikankiinalainen ravintola Chinatownin sydämmessä. Legendat kertovat vuonna 1938 perustetun ravintolan vakioasiakkaisiin kuului mm. Bruce Lee. Vierailu WO HOP:ssa on kokemus. Matalakattoinen, tiivistunnelmainen ja tunkkainen ravintola on aina täynnä ihmisiä ja tunnelmaa. Tilauksesta riippumatta saat eteesi jättimäisen kiinalaisella soosilla yltäpäältä kyllästetyn annokset. En suosittele Wo Hoppia ensitreffeille tai fine dining kokemusta etsiville, mutta kahden aikaan yöllä se on yksi New Yorkin ehdottomista helmistä. 

4. KATTOTERASSIT

Yksi syy matkustaa New Yorkiin on sen lukemattomat upeat kattoterassit. Keräsin tähän lemppareitani hieman eri puolilta kaupunki.

WESTLIGHT, 111 N. 12th Street, 22nd Floor

Brooklynissä sijaitseva Westlight:n kattoterassi nousee korkeammalle kuin yksinkään katto naapurissa. Nauti uskomattomista näkymistä Manhattanille, Brooklyniin sekä Queensiin ja siemaile samalla huolella valmistettuja cocktaileja. Westlight tarjoaa myös ruokaa, mutta annoksista minulla ei ole minkään tason henkilökohtaista kokemusta. Westlight on timanttinen paikka imeä kaupungin energiaa sisuksiinsa, viedä kumppani treffeille tai napata vaikka uusi FB profiilikuva. 

HOTEL INDIGO, 171 Ludlow Street

Hotel Indigon kattoterassi tarjoaa upeat näkymät Manhattanille. Täällä on helppoa hukkua unelmoimaan tulevasta Empire State Buildingin muokatessa näkymää. Terassilla on myös uima-allas, joka on ainakin hotellin asiakkaiden käytössä. Baarista löytyvät asialliset cocktailit. Erikoisuutena hiilihapotettu ja pullotettu Negroni. 

LE BAIN, THE STANDARD, 848 Washington Street

Meat packing districtin The Standardin hotellin kattoterassilta aukeavat hulppeat näkymät Hudson -joelle ja New Jerseyn puolelle. Terassi kohoaa korkealle ja sitä reunustaa kirkkaasta lasista tehdyt aidat. Muistan elävästi kun kiipesin reunuksella olevan kaiuttimen päälle ottamaan selfietä muutama vuosi sitten. Vasta kuvan napattuani tajusin kuinka kuumottavalta noin 20 kerroksen pudotus suoraan asfalttiin näytti alapuolellani. The Standard sijaitsee suoraan High Linella mitä pitkin on kiva kävellä vaikka ostoksille tai lounaalle Chelsea Markettiin. 

Tykkäsitkö vinkeistä. Laita kommetteihin mitkä ovat omat vinkkisi New Yorkkiin?

Eikun lentoja varaamaan.

-Hatsolo

 

#JOKAPÄIVÄKOKOPÄIVÄ

Kun on oma itsensä, on erilainen kuin muut. Se vaatii rohkeutta, sillä erilaiset erottuvat väkisinkin joukosta. Aina kun uskaltaa tehdä jotain normaalista poikkeavaa, on vapaata riistaa arvostelijoiden edessä. Ja arvostelijoita tunnetusti riittää. Ihmisiä on jostain syystä helpompi dumata kuin kannustaa. Minulle on naurettu satoja kertoja niin breikin kuin myöhemmin motivaatiopuheideni takia. Taitojen kasvaessa jokainen haukkumasana on ajan myötä muuttunut kokemukseksi ja karismaksi. Nykyään minua kuunnellaan. Minun viestini on aito, voimakas ja se koskettaa jokaista.

Joidenkin mielestä positiivisuus ja motivoivat mietelauseet ovat tarkoitettu vain heikoille ja epävarmoille. Jos näin on, myönnän olevani heikko. Luen ja kuuntelen voimaannuttavia tekstejä päivittäin. Saan niistä energiaa nousta ylös ja tehdä duunia täydellä sydämellä, päivä toisen jälkeen. 

Silmätikuksi joutuvat etenkin ne, jotka uskaltavat sanoa ääneen tavoittelevansa unelmiaan. Ilmiön on esiintyy vahvana somessa. Minulle tulee päivittäin viestejä ja kommentteja joissa, jopa vanhat frendit vittuilevat nykyisestä meiningistä. “Luuletko sä muka voivasi muuttaa maailmaa?” kysyi eräskin tuttava. Vastasin, että #jokapäiväkokopäivä. Muutan teoillani omaa maailmaani parempaan suuntaan joka ikinen päivä. Samaan aikaan tiedän, että autan ja innostan useita satoja ja jopa tuhansia ihmisiä viikossa. Kirjoitin tämän tekstin, koska liian moni luovuttaa painostuksen alla. Unohtaa oman aidoimman itsensä ja tyytyy sulautumaan massaan.  Haluan kannustaa sinua. Ole rohkea, ole oma itsesi, #JOKAPÄIVÄKOKOPÄIVÄ

Paita: Strike MVMNT 3/4 RAGLAN - SPHERE LUNAR / NAVY

Kengät: Strike MVMNT CHILL PILL MID PHANTOM / RED

 

Loistavaa päivää kaikille!

Ps. Oletko tsekannut jo esikoiskirjani? Lue lisää Hatsolo - Elämä Breikkarin silmin -kirjasta TÄSTÄ

 

 

VALKOISEN GORILLAN "MUST HAVE" MOBIILISOVELLUKSET OSA 1

Nykypäivänä pelkkä nyrkkien takominen lattiaan ja breikkaaminen ei riitä, vaan Gorillankin pitää pysyä kehityksen mukana ja pitää pelivälineet sekä sovellukset ajan hermoillla. Appiviidakossa seikkaillessa tajuaa, että on todella vaikea löytää sovelluksia mitkä oikeasti helpottavat ja nopeuttavat päivittäisiä töitäni. Tässä listassa ovat omat suosikkini jotka sopivat hyvin gorillankin käyttötarkoituksiin. Ne ovat pelastaneet monet kinkkiset tilanteet ja auttaneet saavuttamaan zenimäisen rauhan päivittäisen somettamisen saralla. 

SPARK CAMERA (VIDEO) https://www.sparkcamera.com/ 

Spark on näppärä sovellus millä insta- ja facebookvideoiden editoiminen sujuu nopeasti ja vaivattomasti. Käyttöliittymä on selkeä, minkä ansiosta leikkeiden trimmaaminen ja järjestely todella helppoa. Omat musat saa kätevästi lisättyä suoraan puhelimen Itunes -kirjastosta. Lisäksi Sparkissa on erillinen voice over -toiminto, jonka avulla saa videon päälle voi nauhoittaa myös omaa puhetta. Ohjelmassa on parikymmentä erilaista filtteriä ja muutama erillinen leikkaustyökalu. Osa filttereistä pitää ostaa erikseen, mutta vakiovarusteillakin pääsee alkuun. Appi on niin helppokäyttöinen, että olen itseasiassa editoinut 95% instavideoistani SPARKILLA. Hinta jenkkien App Storessa 0.99$.

SNAPSEED (KUVA)

Olen käyttänyt Snapseediä päivittäin jo vuosia. Se on oiva valinta kuvien nopeaan muokkaamiseen etenkin reissatessa. Sovelluksesta löytyvät kaikki kuvankäsittelyn perustyökalut selkeissä valikoissa sekä läjäpäin erikoistoimintoja joita en ole koskaan käyttänyt. Kaikkia toimintoja voi säätää portaattomasti. Jos haluat saada kuviisi extrapotkua eikä sinulla aikaa käyttää kuvia koneella niin tsekkaa Snapseed. Hinta 0€.

BUFFER (POSTAUSTEN AJASTUS) https://buffer.com/

Jatkuva somettaminen vie perhanasti aikaa ja on usein todella stressaavaa. Jos haluat vapauttaa päivästäsi tunteja ja optimoida ajankäyttöäsi, suosittelen testaamaan BUFFERIA välittömästi. Buffer on ns. Schedhuling -app johon voit lisätä suoraan eri sometilisi sekä hallinnoida ja ajastaa postauksiasi yhdestä paikasta käsin. Itse pyrin viikonloppuisin ajastamaan seuraavan viikon postaukset yhdellä kertaa. On todella rentouttavaa kun Facebook ja Twitter päivittyvät automaattisesti, sillä aikaa kun itse on treenaamassa, chillaamassa, työstämässä uutta matskua tai vaikkapa lennolla unelmakohteeseen. Valitettavasti Instagramin joutuu edelleen hoitamaan täysin manuaalisesti. Buffer on ilmainen mutta sovellus tarjoaa lisäpalveluita erillistä maksua vastaan.

SPARK MAIL (SÄHKÖPOSTI) https://sparkmailapp.com/

Olin ennen uskomattoman surkea pitämään sähköpostini järjestyksessä. Tuhannet viestit tukkivat inboksin ja tärkeät viestit hukkuivat toistuvasti roskapostin sekaan. Vasta kun löysin Spark Mail- sovelluksen sain viestini pysymään järjestyksessä ja Inboksini tyhjänä. Sparkissa viestien managerointi tapahtuu innovatiivisesti "swaippaamalla" viestejä eri suuntiin. Toiminnot ovat itse ohjelmoitavissa ja pikku virittelyn jälkeen viestien hallinta on todella helppoa. Spark näyttää hyvältä, on helppo käyttää ja ennen kaikkea auttaa pitämään tärkeät viestit tallessa. Isona plussana snooze -toiminto, jonka avulla Spark muistuttaa sinua tärkeistä viesteistä haluamanasi ajankohtana. Tällä hetkellä olen linkittänyt kaikki sähköpostitilini Sparkiin ja on uskomattoman nautinnollista todeta, että Inboxi pysyy oikeasti tyhjänä päivästä toiseen!

Eikun kokeilemaan. Teen kesän aikana vielä toisen postauksen sovelluksista jotka nyt jäivät mainitsematta. Laitelkaahan fiiliksiä, kun olette saaneet sovellukset testiin. 

Ps. Kaikki postauksen kuvat on muokattu Snapseedillä.

 

-Hatsolo

Tsekkaa myös "HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" kesätarjous http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html

 

 

 

 

TERAPIAA

Tanssiminen on minulle terapiaa. Se on taianomainen yhdistelmä fyysisyyttä ja henkisyyttä, joka antaa voimaa ja auttaa jaksamaan tiukkoinakin hetkinä. Siksi mä en luovu siitä ikinä. Jokainen tarvitsee henkireiän. Mikä on sinun?

MITÄ OLEN OPPINUT LASTEN VALMENTAMISESTA?

Lapset ovat luonnostaan innokkaita liikkumaan ja kokeilemaan uusia asioita. Valitettavasti tuo innostus on yhtä helppo tappaa kuin sytyttää liekkeihin. Valmentajan vastuu lasten ja nuorten ohjaamisessa on äärimmäisen suuri. Siitä huolimatta uudet valmentajanalut heitetään kaikkein nuorimpien eteen usein ilman minkäänlaista koulutusta. Seuraavat vinkit on tarkoitettu vasta-alkajille mutta myös kokeneille valmentajille. 

 1. Laskeudu lapsen tasolle: Sinun ei tarvitse erikseen pönkittää egoasi olemalla tyly, tarpeettoman kova tai vaatimalla äärimmäistä kuria. Sen sijaan puhuttele lapsia kunnioittavasti ja heidän omalla kielellään. Laadi ryhmälle yksinkertaiset ja reilut säännöt joita on helppo noudattaa. Kokeile myös laskeutua kirjaimellisesti lasten tasolle kyykkyasentoon kun annat henkilökohtaisia ohjeita. Valmentajana olet jo lapsen superstara. Olet se tyyppi joka on voittanut mestaruuksia ja harrastanut lajia useita vuosia. Se riittää auktoriteetin saamiseen
 2. Älä ole dinosaurus: Kuuntele lapsia ja opiskele mitkä asiat ovat milloinkin muodissa. Ota näitä asioita mukaan valmennukseen ja huomaa miten paljon lapset nauttivat treeneistäsi. Tällä hetkellä kovia juttuja ovat mm. DAB- tuuletus ja spinnerit. Tunneillani oman tanssisoolon saa lopettaa esimerkiksi “däbaamalla”. Se, että lapset oikeasti nauttivat treeneistä ei tarkoita sitä, että he keskittyisivät vähemmän. Anna oppilaillesi tilaa olla oma itsensä ja ylläty miten hyvin he kuuntelevat ja noudattavat ohjeita.
 3. Kerro tarinoita: Älä odota, että kukaan jaksaa kuunnella valmennusjargonia ja tietokirjallisuutta. Treeneihin on tultu pitämään hauskaa, pelaamaan ja leikkimään. Ammattitaitoinen valmentaja osaa kasata tietotaidon mielenkiintoiseen pakettiin tarinoiden ja oikeiden esimerkkien kautta. Kerro legendaarisista pelaajista ja heidän treeneistään. Kerro omasta harjoittelustasi ja siitä miten itse opit uusia taitoja. Ole innostunut, sillä aito innostus tarttuu aina!
 4. Anna positiivinen palaute: Mikään ei tapa treeni-intoa nopeammin kuin fiilis siitä, ettei osaa mitään. Kertaa treenin päätteeksi opitut asiat. Anna jokaiselle henkilökohtainen palaute onnistumisesta. Valmentajana sinulla on mahdollisuus muokata lapsen maailmankatsomuksesta sellainen, missä liikunta ja uusien asioiden oppiminen nähdään hyvän ja positiivisena asiana. Sinulla on suuri vastuu ja supersankarin rooli. Kanna viittaasi ylpeänä!

Loistavaa viikkoa!

-Hatsolo

"HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" -kirja kaupoissa. Tilaa omasi osoitteesta

http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin-hatsolo.html

HATSOLON MAAILMA #002 - TEEMU SILIUS, PETRI RASANEN, ELIAS DUNKEL

Hatsolon Maailma #002 myös soundcloudissa
https://soundcloud.com/hatsolo-johannes-hattunen/atsolon-maailma-002-teemu-silius-petri-rasanen-elias-dunkel

Vieraina:
Teemu Silius @teemusilius
- Naprapaatti ja valmentaja http://www.tensionpoint.fi/

Elias Dunkel @edunkel24
- Psykologian opiskelija ja valmentaja

Petri Rasanen @coachrasanen
- Toimitusjohtaja: TFW Helsinki  OY

Yhteistyössä:
GOOD LIFE COFFEE: www.goodlifecoffee.fi
- 10% alennus Good Life Coffeen kahveista koodilla "hatsolo"
www.goodlifecoffee.fi

TFW HELSINKI: www.tfwhelsinki.com
- 20% alennus uusille asiakkaille ensimmäisestä kuukaudesta. Laita viestiä osoitteeseen info@tfwhelsinki.com ja laita viitteeksi koodi "HATSOLO"

Haluatko podcastin yhteistyökumppaniksi? Ota yhteyttä
johannes@johanneshattunen.com

Hatsolon Maailma #001 feat. Elias Dunkel podcast

Istuttiin Eliaksen kanssa alas ja juteltiin mukavia trikoot päällä treenien päätteeksi. Näin syntyi ensimmäinen Hatsolon Maailma -podcast. Aiheena hyvinvointi ja fiilistely laajalla skaalalla. Ottakaahan kuunteluun ja seurantaan!

Ekan jakson kunniaksi tuotantoon jäi hieman kehitettävää mutta lopulta ääni saatiin kuulumaan ja kuvakin näkyy.

Mikäli suomalainen mies trikoissa on liikaa silmille niin voit myös kuunnella koko setin soundcloudista osoitteesta: https://soundcloud.com/hatsolo-johannes-hattunen/hatsolon-maailma-001-elias-dunkel

BATMAN, IRON FIST JA HATSOLO - ONKO supersankareita TODELLA olemassa?

Tiedän, että monelle arjen supersankareista puhuminen nostaa vitutuskäyrän nousuun välittömästi. Tähän ongelmaan ei auta viina, kavereille jauhaminen tai nettifoorumeille postailu. Ehkä olisikin aika päivittää omia asenteitaan ja ottaa tilanne haltuun todellisen sankarin tavoin. Tässä omakohtainen tarina siitä, miten sain ylennyksen Supersankariksi. Loistavaa lauantaita kaikille!

-Hatsolo

"HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" -kirja kaupoissa. Tilaa omasi osoitteesta

http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin-hatsolo.html

ARVOSTUS LÄHTEE ITSESTÄ

Sana "ARVOSTUS" yhdistetään usein kanssaihmisten kunnioittamiseen. Minä kunnioitan sinua ja minä arvostan vanhempiani. Varsinkin katutanssipiireissä pioneereja ja heidän mielipiteitään on pitänyt arvostaa lähes sokeasti, riippumatta siitä kuinka hulluilta ne ovat loppupeleissä kuulostaneet. Samaan aikaan kun keskittyy nostamaan jalustalle ihmisiä ympärillään on helppo unohtaa itsensä. Haemme vastakaikua tunteillemme, mutta pitkässä juoksussa tuntuu, että kukaan ei välitä. Mikään ei ole pahempaa kuin tunne siitä, että oma elämällä ei ole merkitystä. Been there, belive me!

Arvostus lähtee itsestä. Sillä hetkellä kun alat arvostaa oman elämäsi ainutkertaisuutta, sytytät aidon sisäisen halun tehdä parhaasi kaikilla osa-aluilla. Sisäisen palon ansiosta olet valmis harjoittamaan kehoasi ja mieltäsi säännöllisesti. Tekemään järkeviä valintoja treenien ja kotisohvan  tai lenkkimakkaran ja parsakaalin välillä. Hyvien valintojen ansiosta jaksat ja voit paremmin. Kohonneen mielialan ansiosta saatat huomata, että olet sittenkin tärkeä palanen monen läheisesi elämää. Yhtäkkiä havaitset tekojesi ja sanojesi positiivisen vaikutuksen jokapäiväisessä kanssakäymisessä niin työpaikalla, harrastuksissa kuin kotonakin.

Tässä muutama vinkki miten lisätä arvostusta päivittäisissä tilanteissa.

 1. Syö hyvin, liiku järkevästi ja lepää riittävästi. Jo pieni parannus hyvinvoinnin perusteissa auttaa sinua tuntemaan olosi paremmaksi ja arvostetuksi.
 2. Sijoita aikasi viisaasti ja keskity niihin aisoihin joista oikeasti pidät.  Kokeile esimerkiksi aloittaa kauan unohduksissa ollut lempiharrastuksesi uudelleen. 
 3. Hymyile, heitä yläfemmoja ja ole positiivinen. Tutkimukset osoittavat, että jopa feikkihymy auttaa alentamaan stressiä. Lisäksi energiasi saatat tartuttaa energiasi myös muihin.
 4. Kehu ja kannusta ihmisiä ympärilläsi. Anna tilanteelle arvoa ja tee itsestäsi hyödyllinen. Ota kerrankin roolia ja auta rohkeasti ihmisiä.

Tapoja osoittaa arvostusta on monia, mutta kaikki lähtee siitä, että arvostat ensin itseäsi. Mikä on sinun tapasi osoittaa arvostusta tänään?

-Hatsolo

"HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" -kirja kaupoissa. Tilaa omasi osoitteesta

http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin-hatsolo.html

KESÄSESSIOT <3 (Video)

Kesän ensimmäiset päivät ovat parhaita. Ne vievät minut suoraan muistoihini 2000 -luvun alun Jyväskylästä. Hetkiin kun painettiin matto olalla ja mankka kainalossa kohti Lounaispuiston lavaa. Kesäiset puistotreenit saattoivat hyvänä päivänä kestää jopa tunteja. Eväinä oli tietysti jättimäinen säkki irtokarkkeja ja litranen mansikka Juissi. Vuosien aikana moni asia muuttunut, mutta onneksi tärkeimmät asiat on ja pysyy. Edelleen ykkösenä on Suomen kesä ja puistosessarit hyvän porukan kesken. Kiitos Anniina, Veera, Jenni ja Hugo!

Älä pelkää, kukaan ei ole koskaan täysin valmis!

“Talent is a universal gift, but it takes a lot of courage to use it. Don't be afraid to be the best.” - P. Coelho

2017-04-27 13.18.34.jpg

Tein viime lauantaina paluun kansainvälisille kisalavoille kun Ranskan vanhimmassa kaupungissa, Marseillessa, järjestettiin Battle Europa niminen break-tapahtuma. Tapahtumaan oli kutsuttu kahdeksan kutsuvierasryhmää eri puolelta maailmaa, aina Etelä-Koreasta ja Suomesta lähtien. Oli todellinen kunnia edustaa ryhmääni Flow Mo:ta yhdessä Euroopan kovimmista kisoista. Olemme kiertäneet kansainvälisissä kisoissa jo vuodesta 2002 asti ja tottuneet menestymään. Kuten niin monesti aiemminkin, tälläkin kertaa tavoitteena oli vain ja ainostaan voitto. Kierros kierrokselta raivasimme vastustajat tieltämme. Jyräsimme vahvuuksiimme nojaten ja viikinkityyliin otimme paikkamme finaalissa. Tällä kertaa jouduimme kuitenkin pettymään. Voitto ja palkintorahat karkasivat Etelä-Korean Drifterz jengille ja meille jäi käteen ainoastaan katkeran makuinen kakkossija sekä kovan lattian aiheuttamat ruhjeet ja mustelmat. Tappiolla on toki puolensa. Se syö miestä, kasvattaa nälkää ja pistää harjoittelemaan entistä kovemmin. Tälläkin kertaa palasin Ranskasta kotiin äärimmäisen motivoituneena ja jo paluulennolla listasin asiat, joita minun on kehitettävä seuraavaa skabaa varten.

Voittaminen on pelottavaa. On paljon helpompi tyytyä vain OK suoritukseen ja katsella vierestä kun kaverit laittavat kaiken peliin. Mutta kun seisoo numerolappu rinnassa lähtöviivalla sukset jalassa, tietää että enää ei peräännytä. On vaan tehtävä parhaansa ja luotettava itseensä. Suksien luistosta riippumatta. Yhdessäkään skabassa oloni ei ole ollut täysin optimaalinen. Itseasiassa aina on jotakin “pahasti” pielessä. Tanssilattian materiaali on huono, loukkaantumiset hidastavat menoa, matkaväsymys painaa kropassa ja ennen kaikkea DJ soittaa p*skaa musiikkia. Mikäli kaikki edellä mainitut sattuvat olemaan kunnossa, niin vähintäänkin maha on aina sekaisin ja treenikausi on ollut liian lyhyt. Vieraassa ympäristössä ja jännittävässä tilanteessa mieli on mestari keksimään tekosyitä. Se osaa perustella aukottomasti miksi juuri TÄNÄÄN kannattasi jäädä kotiin. Olenkin oppinut jättämään pään sisäiset valitusvirret omaan arvoonsa ja käyttämään pelkoa moottorina. Se on voimavara jonka avulla pystyn haastamaan itseäni ja nousemaan tilanteen vaatimalle tasolle. 

Mikäli huomaat, että tiukan paikan jäädyt ja mieluummin peräännyt, kuin päätät rohkeasti ottaa härkää sarvista on korkea aika oppia kohtaamaan omia pelkoja. Kaikki meistä pelkäävät ja kukaan ei ole koskaan täysin valmis. Täydellistä hetkeä ei ole olemassakaan. On sinusta kiinni annatko pelkojen kontrolloida elämääsi.

Tässä viisi battle-testattua vinkkiä miten voit helpottaa omien pelkojesi kohtaamista.

 1. TOIMI: Toiminta kasvattaa rohkeutta. Aloita pienistä asioista ja taklaa vähitellen suurempia pelkojasi. Rohkeus ei ole synnynnäistä. Se on voimavara, joka kehittyy samaan tapaan kuin penkkipunnerrus, treenaamalla. Tartu siis tankoon ja toimi!
 2. RENTOUDU: Hengitä tasaisesti pitkiä ja syviä hengenvetoja. Rento ja luonnollinen hengitys rentouttaa nopeasti kehon sekä mielen ja palauttaa toimintakyvyn tiukoissakin paikoissa.
 3. OPETTELE: Uusien asioiden opettelu on aluksi aina hieman jännittävää. Ne kuitenkin kerryttävät kokemuspankkiasi. Pian huomaat, että sinulla on taitoja hallussa aina virkkaamisesta breikkaamiseen ja edes karaokeillat eivät saa punttejasi tutisemaan. Monipuoliset kokemukset rikastuttavat elämääsi ja auttavat sinua suhtautumaan positiivisesti arjen tarjoamiin haasteisiin. 
 4. OLE OMA ITSESI: Viimeinen ja kaikkein tärkein neuvo. Älä turhaan vertaa itseäsi muihin. Oma suoritus ratkaisee. Parhain valttikorttisi on olla oma itsesi ja uskoa omaan visioon sekä kykyihisi. Se on toiminut minulla ja tuhansilla menestyjillä ennen minua. Isoimman arvon tilanteeseen annat olemalla OMA ITSESI!

Tsekkaa Battle Europan finaalibattle tästä:

Rohkeutta ja voimaa viikonloppuun!

-Hatsolo
 

LICENsE TO CHILL - LUPA LEVÄTÄ

Kello soi. Mä en jaksa nousta ja painan torkkua. Vajaa kymmenen minuutin pyörimisen jälkeen kello herättää uudelleen. Silmäluomet eivät tahdo pysyä auki ja pitkä työviikko saa painovoiman tuntumaan lähes kymmenkertaiselta normaaliin verrattuna. Jatkaako unia vai noustako ylös? Hetken tuumailtuani teen rohkean päätöksen. Laitan herätyksen pois päältä ja annan itselleni luvan nukkua niin pitkään kuin unta riittää. 

Self help -oppaita lukiessa syntyy helposti mielikuva siitä, että onnellisuus, hyvinvointi ja tehokkuus ovat saavutettavissa ainoastaan äärimmäisellä treenaamisella ja yliluonnolliselta kuulostavalta oman elämän optimoinnilla. Kaiken pitäisi olla täydellisesti balanssissa ravinnosta, levosta ja treenaamisesta lähtien. Vaikka seisonkin vahvasti puhtaan ruuan, järkevän treenin ja aikaisten aamujen takana haluan muistuttaa, että täydellistä elämäntapaa ei ole olemassakaan. Ei kirjojen sivuilla saati oikeassa elämässä. Voin rehellisesti myöntää, että minäkin dokaan, mokaan, nukun myöhään ja syön pitsaa sekä jäätelöä ajoittain. Se on normaalia ja täysin hyväksyttävää. Heikkouksistani huolimatta pystyn edelleen tekemään työni tasolla josta moni haaveilee. 

Työni on vaihtelevaa ja fyysisesti äärimmäisen rankkaa. Breikkiskaboissa ja puhekeikoilla menee usein myöhään yöhön ja pitkät matkapäivät verottavat energiatasoja entisestään. Minulta odotetaan energiaa ja tyyliini kuuluukin tykittää täysillä, itseäni säästelemättä. Varsinkin breikkiskabojen jälkeen koko kroppani on täynnä mustelmia ja ruhjeita. Ainut keino jaksaa onkin pitää huolta tarvittavasta levosta. Olen kova treenaamaan, mutta ennen kaikkea mestari ottamaan iisisti. 

Minä en häpeile sitä, että muutaman viikon työputken jälkeen saatan viettää pari päivää nukkuen, meditoiden tai ihan vaan Netflixiä katsoen. Se on minun tapani ladata akkuja, nuolla haavojani ja kasata itseni. Suorituskeskeisessä maailmassamme tarpeesta levätä on tullut monien silmissä heikkous. Töiden vaatimukset kasvavat jatkuvasti ja väsymystä piilotellaan häpeän pelossa. Kukaan ei halua saada luuserin leimaa otsaansa. Burnoutin oireita turrutetaan alkoholin ja lääkkeiden avulla. Niiden avulla jaksaa, kunnes ei enää jaksa. 

On inhimillistä olla väsynyt ja väsymykseen kaikkein paras lääke on lepo. Seuraavan kerran kun tunnet itsesi väsyneeksi, anna itsellesi lupa levätä. Olet ansainnut sen. Jos lepääminen tuntuu haastavalta niin tässä muutama vinkki miten päästä alkuun.

 1. Lepää: Nuku, huilaa ja makaa sohvalla. Nauti siitä, että tänään ei tarvitse tehdä mitään ja löhöile hyvällä omalla tunnolla kyllästymiseen asti.
 2. Rentoudu: Antaudu hyvän kirjan vietäväksi, kuuntele musiikkia, varaa aika hierontaan tai meditoi. Opi löytämään itsellesi parhaat keinot rentoutua.
 3. Ulkoile: Lähde kevyelle kävelylle yksin tai ystävän kanssa. Mene luontoon. Mikään ei virkistä kehoa ja mieltä paremmin kuin lenkki kauniissa Suomen luonnossa.

Tehokasta ja levokasta viikkoa!

-Hatsolo

"HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" -kirja kaupoissa. Tilaa omasi osoitteesta http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html

Tsekkaa uusin Vlog tästä soittolistasta: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhgEozf-ZqGIXpSLNG33EOoakfxG5UPCL

 

Toivon sydämestäni, että hyvinvointi olisi muutakin kuin muoti-ilmiö.

Uusia treenivillityksiä ja ruokavalioita on markkinoilla nyt ehkä enemmän kuin koskaan ennen. Hyvinvointi on puhtaasti kaupallista ja kuluttajaa harhautetaan uskomaan, että terveys olisi ostettavissa pillereiden, jauheiden ja supertreenien muodossa. Lukemattomat suuryritykset ovat haistaneet rahan ja ratsastavat nyt tyytyväisenä hyvinvoinninboomin aallolla sekä trendikkäillä erikoisruokavalioilla. Jopa perinteiset maito- ja makkaratehtaat ovat huomanneet kasvaneet markkinat ja lisänneet valikoimiinsa gluteenittomia, maidottomia ja jopa täysin vegaanisia tuotteita. Kilpailu on kovaa ja tuotteiden laatu vaihtelee laidasta laitaan. Jopa ammattilaisena on välillä lähes mahdotonta pyrkiä selvittämään millä firmalla on ns. puhtaat jauhot pussissa. Hyvinvointi ja liikuntapalveluiden tarjoajana olenkin joutunut asettamaan itselleni todella tiukat kriteerit, sille minkä tuotteiden, toimijoiden tai trendien takana seison, saati mitä edes kehtaan tarjota asiakkailleni.

Saan lähes viikottain sämplejä eri toimijoiden tuotteista siinä toivossa, että mainostaisin sekä kirjoittaisin niistä omissa some -kanavissani. Patukat, smoothiet, juomat ja snackit ovat  pakattu äärimmäisen houkutteleviin kääreisiin, joissa oman logon jälkeen isoimmalla ovat kohderyhmästä riippuen tietysti non-GMO, GlutenFree, NoDairy ja Vegan -merkinnät. Tuotteet ovat niin myyviä, että omat hyvinvointilevelit tuntuvat nousevan jo pelkästä tuotteiden hypistelystä. Vasta kun kääntää paketin ympäri ja lukee pienellä präntätyn tuoteselosteen tajuaa, että mikään ei ole todellisuudessa muuttunut. Uudet merkinnät eivät tosiaankaan ole mikään tae tuotteen terveellisyydestä. Suurin osa pakatusta ruuasta on edelleen roskaa, nyt vain värikkäämmin ja trendikkäämmin pakattuna. Onneksi toki hyviäkin tuotteita joukkoon mahtuu, niiden löytämiseen vaaditaan vain salapoliisimaista tarkkuutta ja asiaan perehtymistä.

Samat sävelet pätevät myös treenaamiseen. Blogit ja lehdet ovat täynnä mitä älyttömämpiä treenejä, jotka ovat teknisesti ja fyysisesti niin haastavia, että niiden suorittaminen on käytännössä mahdotonta jopa kaikkein kovimmilta karpaaseilta. Kaikkein paras esimerkki on erään jenkkiläisen suoratoistopalvelun treenit jotka ovat tarkoituksella tehty niin vaativiksi, että niitä ei edes pystyttäisi suorittamaan läpi. Olen lähes 100% varma, että valtaosaa näistä treeneistä ei ole edes testattu ennen niiden julkaisua. Ne on vain lyöty kasaan mielivaltaisesti, koska #BEASTMODE on kova juttu. Sitten sadat, ellei tuhannet harrastajat kokeilevat treenejä ja makaavat session lopussa lattialla omassa hikilammikossaan oksennusta pidättäen. Onnistumiset ja tulokset mitataan sen perusteella kuinka “kuollut” olet harjoituksen jälkeen ja kuinka monta päivää kroppasi on hajalla.

Olen päässyt urani aika valmentamaan useita alansa ehdottomia huippuja aina yritysjohtajista jenkkifutareihin ja uimareihin. Kun edessä on henkilö, jonka vuosi-ansiot ovat miljoonaluokkaa tai joka on juuri voittanut olympialmitalin on täysin selvää, ettei treenien ja ruokavalion suhteen pelleillä mielivaltaisesti jutuilla, jotka ovat trendikkäitä juuri tällä hetkellä. Treeniohjelmat rakennetaan kausiluontoisesti urheilijan tärkeimpien tavoitteiden mukaisesti ja unohtamatta hetkeksikään lausetta “DO NO HARM”. Noudatan samaa periaatetta myös kun rakennamme kuukausittaista Training For Warriors -metodin ohjelmointia. Tällä hetkelllä TFW-metodilla treenaa päivittäin reilu 10 000 ihmistä maailmanlaajuisesti. Sen sijaan, että yrittäisimme keksiä yhä älyttömämpiä treenejä pyrimme yksinkertaistamaan ohjelmointiamme mahdollisimman toimivaksi, turvalliseksi ja tehokkaaksi kokonaisuudeksi. Tästä syystä olemme jättäneet treeneistämme pois monia riskialttiita liikkeitä kuten kippileuat, burbeet ja boksihypyt. Näille liikkeille on toki paikkansa, mutta isossa kuvassa kehitystä saadaan tehokkaasti myös muilla turvallisimmilla harjoitteilla. 

Tarkoitukseni ei ole arvostella yksittäisiä treenimetodeja, tekniikoita tai ruokavalioita vaan enemmänkin peräänkuuluttaa valmentajien, bloggareiden, yrityksien ja brändien vastuuta hyvinvointibisneksessä. En sano että elämän tarvitsee koostua pelkästään viherpirtelöistä, luomumunista ja lähdevedestä mutta mikäli mainostaa omaa juttuaan hyvinvointia edistävänä on perusasioiden oltava kunnossa, niin vegaaneilla, sekasyöjillä, TFW-taistelijoilla, crosfittaajilla kuin zumbaajillakin. Tässä pari kysymystä joiden perusteella teen omat valintani siitä kenen kanssa teen yhteistyötä.

1. Haluatteko oikeasti auttaa ihmisiä voimaan paremmin?
2. Uskotteko rehellisesti, että palvelusi/tuotteesi toimii?
3. Seisotteko palvelusi/tuotteesi takana vielä vuosien päästä uusien trendien valloittaessa maailmaa? 
4. Onko palvelullesi/tuotteellesi tai sen toimivuudelle olemassa minkäänlaista tieteellistä tai järkiperäistä perustetta? 

Muoti-ilmiöissä ja trendeissä ei ole mitään vikaa, päinvastoin. Aloitinhan itsekin tanssiharrastuksen kun Bomfunk MC´s breikkareiden liikkeet syöpyivät verkkokalvoilleni 2000-luvun vaihteessa. Siitä huolimatta en ohjeista asiakkaitani pyörimään päällään, koska se on vahvistanut minun omaa niskaani. Parhaimmillaan hyvinvointitrendit innostavat ihmisiä liikkumaan ja tekemään tietoisia valintoja oman terveytensä edistämiseksi. Siinä vaiheessa astutaan kuitenkin pimeälle puolelle kun innostuspäissään johdetaan ihmisiä harhaan. Olitpa sitten lehden toimittaja, bloggari, valmentaja tai hyvinvointia kauppaavan yrityksen toimitusjohtaja niin pyydän sinua muistamaan, että meillä kaikilla on vastuu. Olen nähnyt liian monen seuraavan sokeasti uusinta trendiä vain haaskatakseen rahansa ja vaarantaen terveytensä. Toivonkin hartaasti, että jatkossa hyvinvointiboomia ei ajateltaisi ainoastaan muoti-ilmiönä tai keinona lisätä yrityksen liikevaihtoa. Yläfemmat kaikille niille toimijoille, jotka ovat mukana oikeista syistä ja joiden rehellinen pyrkimys on tarjota apuaan ja ammattitaitoaan niitä tarvitseville. Teidän ja meidän ansiosta peli on vielä käännettävissä!

Asennetta ja energiaa viikonloppuun!

-Hatsolo

"HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" -kirja kaupoissa. Tilaa omasi osoitteesta http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html

Tsekkaa uusin Vlog tästä soittolistasta: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhgEozf-ZqGIXpSLNG33EOoakfxG5UPCL

Rääkki edessä - Viisi vinkkiä kadonneen treenimotivaation metsästämiseen!

Tuijotan salin liitutaululle rustattua treeniä. Edessä on kunnon rääkki. Päivän kunnosta riippuen noin 25-30 minuuttia täyttä tykitystä alusta loppuun. Yritän tsempata ja motivoida itseäni aloittamaan. Tänään se on vaikeampaa kuin pitkään aikaan. Nyt jos koskaan kaipasin kavereiden tukea. Porukalla olisi helpompi aloittaa ja ottaa homma haltuun. Nyt olen kuitenkin yksin ja aloittaminen on itsestä kiinni. Kukaan ei tule karjumaan korvan vieressä kannustushuutoja. Teen muutaman nopean hypyn ja siirryn tabletille valkkaamaan biisejä. Yritän miettiä mikä biisi sopisi auttamaan minua painamaan läpi tiukan harjoituksen. M.O.P - Ante Up toimii aina! Kerään itseni ja huudan ääneen “Nyt mennään”!

Laitan volat täysille, sekkarin käymään ja pakotan itseni liikkeelle. Alku on kankeaa, pian kroppani rentoutuu ja alkaa toimia. Noin reilun kahdenkymmenen minuutin päästä kaikki on ohi. Istun kyykyssä henkeäni syvään haukkoen. Minun ei ollut pakko treenata tänään, mutta treenasin silti. Nousen ylös hymyillen ja olen helvetin tyytyväinen itseeni. Olen taas yhden treenin vahvempi.

Salille lähteminen tai harjoituksen aloittaminen on usein paljon vaikeampaa kuin itse treenaaminen. Tulokset tehdään kuitenkin pitkäjänteisellä työllä, ei skipatuilla treeneillä. Tässä viisi vinkkiä miten motivoin itseäni niinä päivinä kun treeni-into on totaalisesti kadoksissa

1. FIILIS: Kysy itseltäsi oletko koskaan katunut sitä, että kävit treenaamassa. Mikään ei ole parempaa kuin kova treeni ja sen jälkeinen voittajafiilis.
2. SYYT: Vahvaksi ei tulla kotisohvalla telkkaria tuijottaen. Kysy itseltäsi haluatko todella saavuttaa tavoitteesi. Etsi ennemmin syitä kehittyä kuin tekosyitä skipata treenit!
3. FRENDIT: Iivo Niskanen mainitsi kultahiihtonsa jälkeen suurimmiksi voimavaroikseen yleisön kannustuksen sekä läheisten tuen vaikeina aikoina. Jos maailmanmestari tarvitsee tukea ja kannustusta, tarvitsemme me sitä vielä rutkasti enemmän! Pyri sopimaan yhteisiä treenejä kavereiden kanssa. Kun tiedät, että ystäväsi odottaa sinua salilla, on huomattavasti helpompi pakata kamat reppuun ja ruveta hommiin!
4. MUSIIKKI: Älä aliarvioi musiikin voimaa! Laadi soittolista biiseistä jotka saavat sykkeesi nousemaan. Minulle musiikki on kuin energiaa joka saa sykkeen sekä fiiliksen kohdalleen viikon paskimpanakin päivänä.
5. THE ROCK: Vika vinkki, paras vinkki. Kun mikään muu ei toimi käy tsekkaamassa The Rock:n instagram-feedi @therock. Feedi täynnä motivaatiota, energiaa ja kivenkovaa asennetta

"HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" -kirja kaupoissa. Tilaa omasi osoitteesta http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html

Tsekkaa uusin Vlog tästä soittolistasta: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhgEozf-ZqGIXpSLNG33EOoakfxG5UPCL

Can you FLOAT inside a pitch black tank for 60 minutes? VLOG 006

http://instagram.com/hatsolo
https://www.facebook.com/JohannesHattunen/
http://www.johanneshattunen.com/

Visit Float Kallio: www.floatkallio.com
 
Check out my new book "HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" here: http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html

Watch my vlogs in this playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLhgEozf-ZqGIXpSLNG33EOoakfxG5UPCL

♫Music By♫
●DJ Quads - Vacation - https://youtu.be/FwcRk_T5HGQ
●Soundcloud - https://soundcloud.com/aka-dj-quads
●Instagram - https://www.instagram.com/djquads/
●Twitter - https://twitter.com/DjQuads
●YouTube - https://www.youtube.com/user/QuadsAKA

Contact and business enquiries johannes@johanneshattunen.com

Dear Rival - Pahin vastus löytyy oman pääsi sisältä!

Liityin ensimmäistä kertaa kuntosalin jäseneksi ostaessani kortin Albertinkadulla sijaitsevan Fitness24Seven -ketjun salille vuonna 2010. Hintaa kortilla oli ruhtinaalliset 10e/kk, joten rahaa jäi myös palkkarin ja muiden lisäravinteiden ostoon. Töölön Kisahalliin verrattuna välineet olivat uusia ja peilejä oli joka puolella. En ollut tottunut pumppaamaan rautaa peilien edessä, joten kehitin nopeasti oman tyylini treenata uudessa ympäristössä. Siirryin mielessäni breikkibattleeen ja piirsin eteeni lavan, yleisön, tuomarit sekä tuuttasin kuulokkeista suosikki dj:ni mixtapeja. Kävely levytangolle suorittamaan maastavetoa aloitti battlen ja sarjan päättyessä ensimmäinen roundi oli ohi. Sarjojen välissä olin hiljaa ja seisoin paikoillani. Tuijottaen vain itseäni peilistä ilmekään värähtämättä. Jatkoin treenaamista samalla kaavalla, kunnes jokainen sarja oli tehty loppuun asti.
 
Kuukausien aikana sarjapainot kasvoivat ja kroppaani ilmestyi uusia lihaksia. Ryhtini parani ja katseessani oli aistittavissa tietynlaista kovuutta. Asennetta, jonka saavuttaa nostamalla raskaita asioita ja tekemällä parhaansa. Uusi peilikuvani ei enää vastannutkaan vanhoja olettamuksia itsestäni. En ollut enää sama ihminen kuin ennen vaan peilistä vastaan tuijotti kerta kerralta vahvempi ja itsevarmempi kaveri. Olin muuttunut ja vanhaan ei ollut paluuta. Satojen Albertinkadun kellarisalissa vietettyjen tuntien aikana oivalsin, että pahin vastukseni ei löydykään peilistä vaan oman pääni sisältä!

Minulle treenaaminen tarkoittaa itsensä voittamista ja positiivisen minäkuvan rakentamista. Hyvässä kunnossa voi paremmin ja on sitä kautta vahvempi myös henkisesti. On uskomattoman voimauttavaa huomata pystyvänsä asioihin, jotka vielä hetki sitten olivat lähes utopistisia. Lisääntyneet voimat auttavat heittämään vanhat ennakkoluulot itsestä roskikseen. Itsensä voittaminen saattaa kuitenkin olla mutkikasta, sillä oma mieli on äärettömän ovela kaveri. Se on mestari keksimään tekosyitä sekä arvostelemaan negatiiviseen sävyyn. Vain mielen hallinnalla on sinun on mahdollista voittaa itsesi. Tässä muutama vinkki miten voit valjastaa mielen käyttöösi.

1. Vertailu vanhaan minään.
-  Listaa ylös viisi asiaa joissa olet kehittynyt viimeisen kuuden kuukauden aikana. Ole ylpeä itsestäsi ja siitä mitä olet saavuttanut. Yllätyksesi saatat huomata olevasi täysin eri ihminen kuin ennen. Älä anna mielesi huiputtaa sinua tai siirtää huomiota liiaksi negatiivisen puolelle.

2. Omien heikkouksien kehittäminen.
- Listaa ylös viisi asiaa joissa haluaisit kehittyä. Asioiden pitää olla oikeasti sinulle tärkeitä. Muokkaa tavoitteistasi selkeitä ja yksinkertaisia. 

3. Omien vahvuuksien arvostaminen.
Vapaata brassailua ilman filttereitä tai turhaa kainostelua. Listaa ylös viisi asiaa, missä todella loistat! Joskus saa sanoa ääneen "Mä oon hyvä"!

Muista, että kaikki epäilevät ja arvostelevat itseään. Siinä ei ole mitään poikkeuksellista tai hävettävää. Sinulla on kuitenkin mahdollisuus valita kuinka paljon kuuntelet oman mielesi epäilyksiä. Epäilijöitä tässä maailmassa riittää ilman sinuakin joten jatkuvan piiskaamisen sijaan kokeile kerrankin kannustaa itseäsi!

#DearRival #BjörnBorg

-Hatsolo 

"HATSOLO - ELÄMÄ BREIKKARIN SILMIN" -kirja kaupoissa. Tilaa omasi osoitteesta http://www.fitrakauppa.fi/hatsolo-elama-breikkarin-silmin.html